Blogglisten

torsdag 24. mars 2011

ULVESTAMME TRENGER NYTT BLOD

Ja der får man det.... Hvilken ulvestamme? Svensk ulvestamme? Finnes den da? Eller er det en menneskeskapt avstamming fra russisk ulv?
Spørsmålene er mange - svarene er få. Når svarene uteblir, danner man sine egne, og i dette tilfellet blir sannheten utplassering.


Forskerne bak studien, Michael Møller Hansen, biolog ved universitetet i Aarhus:

– Jeg er klar over de politiske vanskelighetene. Men vi har bare gjort en nøye vitenskapelig vurdering av problemet, sier Hansen. Han understreker at det viktigste for nå er at det finnes en kontinuerlig flyt av gener fra Russland til Sverige og Norge.

– Dersom det ikke kan løses med naturlig innvandring, må det løses på annet vis, sier han.



Ja da er det vel menneskelig manipluasjon av naturen da! Men hvor sundt er dette egentlig?

For det første så er næringsgrunnlaget for brukere av utmarksbeite ødelagt ved at enkeltindivider har skapt en kunstig stamme av ulv. Det er i klartekst arbeidsplasser i grendene.
For det andre skaper det utrygghet i grendesamfunn, jfr Slettås, og det påvirker livsgleden. Porblemet med denne kunstige stamme av ulv, er at man ikke vet hvordan den opptrer overfor mennesker, fordi de ikke har de ville egenskapene (som betyr redsel for mennesker) som normal ulv har. Da er det lov å bli redd.

Hvor lenge skal vi godta at man bygger opp kunstige stammer av enkeltarter. Villsvin og mårhund er jo helt uønsket og jakt er tillatt året rundt. Hva er forskjellen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar