Blogglisten

tirsdag 1. februar 2011

KILLENGREEN SLUTTER I POD?

Noen ganger kan det være med håp man leser nyheter - så er det denne gang. Hvis Killengreen slutter i POD så lyser det et håp for norsk politi.
Kanskje hadde det vært enda bedre om hele direktoratet ble nedlagt, og man brukte pengene til politi ute i feltet!

Politidirektoratet var ment som et fremskritt for politietaten, og fagforeningene var kanskje av de som sto mest på for å få det opprettet, kanskje mest fordi de trodde at det ville være enklere å påvirke i et direktoratet enn i et department.

Slik ble det ikke - for man ansatte en erkebyråkrat uten kraft og ide om hvordan et norsk politi skulle ledes. Byråkraten var også sterkt ledet av politikken, og det ble således verre å påvirke enn det var overfor et departement.

Killengreen fikk sin sjanse, og det var ikke vanskelig å se at det gikk feil vei, men så lenge de øverste ikke sa at ting var galt, ble det vanskelig å korrigere for politikerne også.
Storberget ble så lurt at han faktisk fikk endret loven slik at feil leder fikk fortsette enda lenger.

Nå er hun søker til en ny toppstilling, og man må ta aveiingen om det er best at hun fortsetter å la politiet forfalle eller ta henne inn i varmen i en stilling hvor hun kanskje er bedre egnet - nettopp som byråkrat!

Som i alle begravelser så får man komplimenter etter sin bortgang. Arne Johannessen er kanskje vel tidlig ute, når han gir henne ettermæle som en markant og dyktig politidirektør.

Faren er - når man ansetter en ny politidirektør, så er heller ikke den selvstendig nok til å lede norsk politi, men vil bli så blendet av gullknapper at man går på gummisåler blant departement og politikere. Håpet er at man får en som TØR lede norsk politi tilbake til publikum!

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10013828

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar